KÖYDE HAYAT

23.06.2010 04:12

 

  Kahraman Alpak 
 
          
         KÖYDE HAYAT

Hayata köyde başladık. Herkesin bir başlangıcı var elbette.  Doğduğumuz yer var bir de doyduğumuz yer. Bir başlangıç veya başlangıcın sonu. Benim için köy bir başlangıç. Köy bir aile düşünülürse ben de bu aileden biriyim. Mesleğimizden yaşantımıza kadar tercihlerimizde hep bu aile de var. Birbirimize zor günlerde sarıldığımız kadar iyi günlerimizde de sarılmalı. Sarılmak için yıllarca beklemek zorunda değiliz. Belki de vaktimiz yok.


Bu aile sıkıştığımızda dayanak, ihtiyaçlarımızda destek bulduğumuz, silipatamayacağımız sığınak. Köyde toprağa atılan çekirdek gibi filizlenip büyüyor ağaç oluyor. Sununda da meyvedar ağaç haline geliyor. Elbette başarılıolanlar var. Bizlerin potansiyeli keşfedilemeyen çok değerli kişilikler var. Köylünün dünyasında mutlu olma veya mutlu etme kariyeri vardır.


Dedik ya köy denen bu aile biz istesek’ de istemesek’ de yanımızda olmuştur. Bana göre köyde yaşayanlar birbirine mana itibari ile mahremdir.


Hayatın her alanında sizi yarı yolda bırakmayacak dostlar ve mahremlerolmalı, köylü olmalı elbet. Hayata öğrenci olmak mümkündü. Biz zaten hep öğrenciidik. Hayatımızın her alanında bunu yayabilirsek, en büyük zenginlik olduğunu şünüyorum.



Bizler birbirimizde fâni olmalı artılarımızı artırmalıyız. Hayat dediğin hızla akıp gidiyor. ’Dostlarla iğne deliği sahralar kadar, düşmanla sahralar iğne deliğikadar’ geliyor insana.


Hayata sırtımızı dönemeyiz. Hele de inancı olanlar gibi bir aileye sahipolanların dünyasında yeis ümitsizlik olamaz. Şevk, heyecan, başarma duygusu, o pozitif enerji her zaman potansiyel olarak vardır. Kendimize ve dostlarımıza jeneratör olmak vardır.


Ömür sermayesi değerli; ‘hayatı saniye saniye yaşamak gerekir’ titizliği ağırbasmalı hayatımızda. Zaman hızla akıp gidiyor. Ne olur, geleceğimiz ve dünyamımaddi ve manevi krizlerle karartılmaya çalışılmasın. Dün ekilen yanlış tohumlarıbugünü etkilediği kadar, bugün ekilen yanlış tohumları emeğe, birikime ve yarınlarımıza atılan bombalar olarak görüyorum. Tamirat görevi hep elife ve eliflere kaldı. Bu iş er kişi olanların dünyasında var.


Ömür sermayemizi verimli yaşamamız sağlıklı, huzur dolu, maddi ve manevi bol kazançlı günler geçirmemizi temenni ediyorum. Saygılarımla


google-site-verification=AaMYWmH7znbxv4maM203YVXZ4NLbsAHB9mmBsTe7moQ

>>>>>> Sitemizdeki bilgilerin büyük çoğunluğu alıntıdır. İlgili yazının yazarının veya kaynak sahibinin istemesi halinde ilgili yazı sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizdeki görsel ve sesli dökümanlar video paylaşım sitelerinden alıntıdır bu sitelerde kaldırldığı an sistemimizde görünmeyecektir. >>>>AKCAGUN KOYU WEB SiTESi (kurucu: iSMET YILMAZ >>>