Güründe çilek üretimi başladı

23.04.2011 13:37

Gürün’de yetiştirilen sebze ve meyve çeşitlerine bir yenisi daha eklendi, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden çileğin deneme üretimlerinden verim alınınca ilçemizde yetiştirilmeye başlandı.

 

 

Gürün’de yetiştirilen sebze ve meyve çeşitlerine bir yenisi daha eklendi, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden çileğin deneme üretimlerinden verim alınınca ilçemizde yetiştirilmeye başlandı.
Çardak mevkiinde kurduğu sera ve etrafındaki bahçelerde organik meyve ve sebze üretimi yapan Serhat Tuna yetiştirdiği çeşitlerin arasına çileği de ekledi. İlçe Tarım Müdürlüğünce demonstrasyon çalışmalarında örnek çiftçi olarak belirlenen Serhat Tuna’ya geçtiğimiz yıl fide halinde verilen bin kök çilek 500 metrekare alana ekildi. Temin ettiği diğer fidelerle toplam 5 bin metrekarelik alanda çilek üretimi yapan Serhat Tuna yılın ilk ürünlerini aldı.
Dalında satılıyor
Yetiştirdiği Fern cinsi çilekleri pazara götürmeye gerek bile kalmadan dalında sattığını ifade eden Serhat Tuna, organik meyve ve sebze yetiştirdiğini bilen vatandaşların aileleriyle birlikte gelip çilekleri dalından topladığını kaydetti. Mayıs ayının sonları ile Kasım ayına kadar bahçesinde çilek bulunduğunu belirten Tuna, ayrıca 2 bin metrekaresi sera olmak üzere 15 bin metrekarelik alanda meyve ve sebze yetiştiriciliği yaptığını söyledi. Ürünlerinin tamamını Gürün piyasasında tükettiğine dikkat çeken Tuna, yaptığı işle ilçede öncü olduğunu da vurguladı.
Üniversite mezunu çiftçi
Malatya İnönü Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Serhat Tuna herkesimi sarsan ekonomik krizden hiç etkilenmediğini ve yatırım yapmaya devam ettiğini vurguladı. Domatesten bezelyeye kadar değişik çeşitlerde ürün yetiştirdiğini ifade eden Tuna, 2002 yılından bu yana seracılık yaptığını ve bugün 6 serada üretim yaptığını kaydetti. Tuna Gökpınar sulama kanalından aldığı suyla damlama sulama sistemi ile ürünlerini yetiştirdiğini sözlerine ekledi.

google-site-verification=AaMYWmH7znbxv4maM203YVXZ4NLbsAHB9mmBsTe7moQ

>>>>>> Sitemizdeki bilgilerin büyük çoğunluğu alıntıdır. İlgili yazının yazarının veya kaynak sahibinin istemesi halinde ilgili yazı sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizdeki görsel ve sesli dökümanlar video paylaşım sitelerinden alıntıdır bu sitelerde kaldırldığı an sistemimizde görünmeyecektir. >>>>AKCAGUN KOYU WEB SiTESi (kurucu: iSMET YILMAZ >>>