CORBALAR
YOGURTLU YESIL MERCIMEK CORBASI
1,5 Su Bardagi Yesil Mercimek
3 Corba Kasigi Yogurt
1 Adet Kuru Sogan
2 Corba Kasigi Arpa Sehriye
Tuz-Nane
2 Corba Kasigi Tereyagi
Mercimege 6 su bardagi su ilave edin.
Kabugu soyulmus bütün sogani da tencereye atarak ½ saat pisirin
Mercimek yumusayinca ocagi kapatin. Ilindiktan sonra sogani cikarip yogurdu ekleyin.
Ocagi acarak corbayi sürekli karistirip yogurdu karisima yedirin.
Kaynadiginda tuz ve arpa sehriyeyi ekleyin, atesi kisip 15 dakika pisirin.
Bir tavada tereyagini eritin, nane ilave edin.
Naneli yagi corbanin üzerine döküp, bir kez karistirarak servis yapin
KREMALI KEREVIZ CORBASI
200 Gr. Kereviz
1 Adet Kuru Sogan
2 Adet Patates
4 Bardak Tavuk Suyu
1 Küçük Kase Krema
40 Gr. Rokfor Peyniri
Tavuk suyunu tencereye koyun.
Içine ufak dogranmis kereviz, sogan,
patates ve tuzunu ekleyip 30 dak.pişirin.
Mikserle çorba haline getirin
. Rokfor peyniri ve krema ilave edip tekrar karistirin.
BRUKSEL LAHANASI CORBASI
1 Kg. Brüksel Lahanasi
150 Gr. Sogan
1 Kasik tereyagi
50 ml.Beyaz Sarap
800 ml.Sebze Suyu
250 ml.Santi
Lahanalarin diplerini haç seklinde çizdikten
sonra tuzlu suda 12 dak. haslayin, soguk suya tutun.
Soganlari ince kiyin, kizgin yagda çevirin.
Beyaz sarap katip, santi ve sebze suyu ilave edin.
-8 Dak.kaynatin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Lahanalarin 100 gramini ayirip,
kalanini çorbaya ekleyin ve blenderden geçirin.
Ayirdiginiz lahanalari çorbanin üzerine
kiyarak koyun ve servis yapin .
BAYOGURTLU AVOKADO CORSI |
100 Gr. Süzme Yogurt 1 Sogan-1 Dis Sarimsak 20 Gr. Tereyagi 400 ml.Tavuk Suyu 200 Gr. Domates-1 Avokado 4 Kasik Limon Suyu Misir-Tuz
Sogan ve sarimsagi ince kiyarak kizgin yagda çevirin, tavuk suyu ile kaynatin.Avkadoyu soyup, yarisini enlemesine dilimleyin ve 1 kasik limon suyu ile karistirin. Kalan avokadoyu 3 kasik limon suyu ile püre haline getirin, yumurta sarisi ve yogurt ekleyin. Sicak tavuk suyu ile sulandirip çorbaya katin. Tuz, kirmizi biber ekleyin. Küp dogranmis domates ve misirlari ilave edin. Üzerine ince dilimlenmis avokado koyarak servis yapin. |
YORUK CORBASI |
½ Su Bardagi Bugday ½ Su Bardagi Yesil Mercimek 2 Adet Sogan-2 Adet Sivri Biber 1 Demet Maydanoz 6 Su Bardagi Et Suyu 1 Çay Bardagi Sivi Yag 1 Tatli Kasigi Kuru Nane Pul Biber-Tuz
Aksamdan islatilmis bugday ve mercimegi 5 bardak su ile 35 dakika pisirin. Daha sonra et suyu ekleyin. Sogan ve biberi ufak ufak dograyip bir tavada yagla kavurun. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Maydanoz ve baharat ekleyerek servis yapin. |
PATLICAN CORBASI |
2-3 Ad.Patlican 2 Ad. Patates 2 Ad. Domates 1 Ad. Sogan 1 Bardak Süt 1 Limon Suyu Zeytinyagi-Tuz-Maydanoz
Patlicanlari kabuklu olarak küp küp dograyip, düdüklüye koyun, az zeytinyaginda kavurmaya baslayin. Patateslari de küp küp dograyarak patlicanlara ekleyin, Sogani ve domatesi dograyarak hepsini tencereye ilave edip biraz kavurun. Bir tutam dogranmis maydanoz ekleyin, 2 bardak su koyarak düdüklüyü kapatin, 5 -6 dakika pisirin. Limon suyu ekleyip, bir bardak süt koyun ve servis yapin. |
DUGUN CORBASI |
500 Gr. Kemikli Kuzu Eti 5 Kasik Yogurt 2 Fincan Un 2 Yumurta sarisi 2 Limon Suyu 6 Bardak Su
Bir tencerede su ile eti ½ saat kaynatip süzün. Et suyunu tekrar ocaga alip kaynatin. Ayri bir kapta yogurt, un, yumurta sarisi, limon suyunu karistirip pelte haline gelinceye kadar kaynatin. Süzgecten gecirerek kaynamakta olan et suyuna azar azar ekleyin.Haslanan eti kusbasi dograyip, corbaya ekleyin, tuzunu ayarlayarak servis yapin. |
TERBIYELI ISPANAK CORBASI |
1 Kg. Ispanak 1 Kasik Tereyag 1 Kasik Un 4-5 Bardak Su 1 Kasik Pirinc ½ Fincan Yogurt-1 Yumurta Sarisi
Ispanaklari ince ince kiyin, tuzlayip kenarda bekletin. Tereyagini eritin, unu hafif kavurun. Ispanaklari ekleyip, 2-3 dak.cevirin.Suyu ve pirinci ekleyin. Kisik ateste 30-35 dak. pisirin. Yumurta sarisi ve yogurdu cirpin. Kasik kasik corbadan ekleyin. Sicim gibi akitarak corbaya bu terbiyeyi katin. |
BULGUR KOFTELI CORBA |
2 Bardak Ince Bulgur 3 Patates 1 Yumurta 1 Cay Bardagi Un 2 Cay Kasigi Salca 1 Bardak Haslanmis Nohut 250 Gr. Kiyma 4 Kasik Tereyagi-1 Sogan
Bulgurun üzerine bir su bardagi sicak su ilave edin, 20 dakika bekletin. Patatesleri haslayip, bulgurun üzerine rendeleyin. Undan iki kasik ayirin, kalanini serpistirin. Yumurta, tuz, salca, ve karabiber ekleyerek yogurun. Sogani ince ince dograyin, 2 kasik tereyagi ile kavurun. Kiyma, karabiber, tuz ekleyip, 5 dakika daha kavurun. 20 dakika bekletin. Ceviz gibi parcalar alarak yuvarlayin, icine kiymali harc koyun , kapatip yuvarlayin. Harcin bir kismini ise bos olarak yuvarlayin. Bir tencerede kalan iki kasik tereyagini eritin, iki kasik unu 5 dakika kavurun. icine 5 bardak su, 1 kasik salca, nohut, tuz ve hazirlanan köfteleri ilave edin. 15 dakika pisirin, üzerine nane serperek servis yapin. |
MERCIMEKLI BULGUR CORBASI |
1 Bardak Bulgur 2 Bardak yesil Mercimek 2 Sogan-2 Ksk.tereyagi 3 S.vri Biber 3 Kasik Kiyma Nane-Kirmizibiber-Tuz
Mercimegi aksamdan islatin. 5 bardak su ile 20 dakika haslayip süzün. Bulgur ve haslanmis mercimegi 6 bardak su ile 30 dakika pisirin, blenderden gecirin. Sogani ve sivri biberi kücük kücük dograyin, tereyaginda kavurun. Kiymayi ekleyin, kavurun. Blenderden gecmis karisimi kiymali karisima ekleyip, 5 dakika kaynatin. Tereyagini kirmizi biberle karistirin,kavurun, corbanin üzerine gezdirin.Nane serperek servis yapin. |
DOMATESLI IRMIK CORBASI |
250 Gr.Kusbasi Et 2 Kasik Salca-1 Kasik Tozseker-1 Kasik Un 2 Kasik Irmik-2,5 Fincan Margarin-1 Sogan 8 Bardak Su-Maydanoz-Tuz
Bir tencerede eti kendi suyunu salip cekene kadar 5 dak.kavurun. Sogani rendeleyin, un,irmik ve yag ile birlikte ete ekleyin. Hafif ateste 5 dak.karistirarak kavurun. Salca veya domates rendesi, tuz, seker ve 8 bardak su ilave edip 25 dak.pisirin. Üzerine maydanoz serperek servis yapin. |
PEYNIRLI KEREVIZ CORBASI |
2 Ad.Kereviz-2 Ad.Sogan 150 Gr. Kasar-2 Yumurta Sarisi 1 Bardak Taze Krema 4 Bardak Et Suyu-5 Kasik Tereyagi
Kerevizleri kücük küpler seklinde dograyin.Sogani tereyagi ile tavada az kavurun. Kerevizleri ve et suyunu ekleyerek kisik ateste 40 dakika pisirin. Blender ile cirpin. Yumurta sarilarini krema ile köpük köpük olana kadar cirpin. Kasar rendesini ekleyin. Bu karisimi corbaya katin. Tuz ve biber serperek servis yapin. |
KOY CORBASI |
150 gr. Bulgur 3 bardak Etsuyu 1 Havuc-1 Patates-1 Domates 1 Demet Maydanoz-Nane-Tuz 250 Gr. Yogurt 3 Fincan Un 2,5 Fincan Margarin-Kekik
Bulgura iki bardak su ekleyip 10 dakika haslayin. Patatesi ve havucu kücük kücük dograyip, 2 bardak su ile 10 dakika baska bir tencerede haslayin. Haslanan bulgur, patates ve havucu kaynar et suyuna ilave edin. Bir kasede yumurta ve yogurdu iyice cirpin, yavas yavas corbaya ekleyin. Icine domates ve maydanoz dograyin. Bir tavada yagi kizdirin, kirmizi biber,nane ve kekik ekleyin. Corbanin üzerine gezdirip servis yapin. |
TAVUK CORBASI |
150 gr. Pilic Gögüs 2 Kasik Un 1 Su Bardagi Yogurt 3 Dis Sarimsak 1 Yumurta 1 Kasik Tereyagi Tuz-Kirmizi Biber-Sirke
Yumurtayi tencereye kirİn, üzerine yogurt ve un ilave ettikten sonra 3-4 bardak su ile boza gibi oluncaya kadar ezin. Tavuk etini didikleyerek ekleyin, sarimsak rendesi ilave edin ve kaynatin. Corba pisince üzerine sirke, tereyag, kirmizi biber gezdirerek süsleyip servis yapin. |
KASARLI SOGAN CORBASI |
6 Ad. Sogan 2 Ad.Domates-2 Ad.Biber 1 Cay Bardagi Cicek Yagi 6 Bardak Et Suyu-2 Kasik Un 1 Limon Suyu Maydanoz-Kasar Rendesi
Soganlari ufak ufak dograyin, yagla 5 dak. kavurun. Domates ve biberi ince ince dograyin. Unla beraber kavrulan sogana ekleyip 2 dak. kavurun. 1 bardak suyu yavas yavas dökerek karistirin.Et suyunu ilave edin, 15 dakika pisirin. Kiyilmis maydanoz, limon suyu ve tuz ekleyin. Kasar rendesi serperek servis yapin.
BROKI CORBASI |
1 Kg Brokoli 6 Bardak Tavuk Suyu 1 Büyük Sogan 4 Corba Kasigi Tereyagi 3 Corba kasigi Un 1 Cay Kasigi Tuz 3 Bardak Süt 1/2 Cay Kasigi Karabiber 1 Bardak Krema 1/2 Cay Kasigi Hindisan Cevizi Muskat 2 Defne Yapragi 1 1/2 Bardak Su
Brokoliyi ayiklayip ciceklerine ayirin.Uzunlamasina ikiye kesin.Büyük bir tencerede sogan, brokoli, tuz, biber, defne yapragi ve hint cevizini karistirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynamasini bekleyin. Kapagi kapali olarak brokoli yumusayincaya kadar ( 30 dak.) pisirin. Süzüp suyunu ayirin. Haslanmis sebzeleri püre haline getirin. Tereyagini eritin unu ekleyip kisik ateste pembelesinceye kadar kavurun. Ayirdiginiz suyu azar azar ekleyerek ve karistirmaya devam ederek pisirin. Süt ve pure sebzeleri ekleyerek karistirmaya devam edin. Corba kaynamaya baslayinca atesi azaltip 5 dakika kadar daha pisirin. Krema ile birlikte servis yapin. |
|
PATATES CORBASI |
10 Bardak Et Suyu 1.5 Corba Kasigi Yag 1.5 Corba Kasigi Un 1-2 Adet Sogan 3 Adet Patates 1 Bardak Süt 1 Yumurta Sarisi Tuz
Rendelenmis sogani yag ile hafif kavurun.Un ekleyin, biraz daha kavurun. Rendelenmis patates ve et suyu koyu pisirin. Tel süzgecten gecirin, tuz ekleyin.Yumurta sarisi ve süt karisimi katip atesten alin. Uzerine kirmizi biberle yag gezdirin. |
BAKLA CORBASI |
1 Bardak Kuru Bakla 5 Bardak Su 30 Gr. Tereyagi 1 Kasik Un Dereotu Tuz ½ Bardak Yogurt
Kuru baklayi geceden islatin. 5-6 bardak su ile haslayin. Bir tencerede 30 gr. tereyagi ile 1 kasik unu kavurun, ½ bardak yogurt ekleyin. Baklanin suyu ile sulandirarak topaklasmayi önleyin. Sonra bakla ve suyunu buna ekleyerek biraz kaynatin. El blenderinden gecirin. Üzerine kiyilmis dereotu serperek servis yapin. |
FASULYE CORBASI |
150 Gr. Kuru Fasulye 2 Dis Sarimsak 100 Gr. Margarin ½ Cay Bardagi Sirke 75 Gr. Pirinc 2 Ad. Sogan 2 Lt. Et Suyu Tuz- Karabiber
Fasulyeyi geceden islatin. Pisene kadar 20 dak. haslayin. Soganlari yagda pembelestirin, et suyu katin ve kaynatin. Kaynayinca tuz, fasulye ve pirinci ekleyin. Sarimsagi rendeleyin, sirke ile beraber corbaya katin. 20 dak.pisirip servis yapin. |
MANTAR CORBASI |
250 gr.Mantar - 2 ad.Havuc 1 ad.Domates- ½ ad.Sogan ½ Demet Maydanoz- 1 Bardak Süt 2 Kasik Un- Tuz - Karabiber
Ince dogranmis mantar, havuc , sogan ve domates, beraber kavurun. Yeteri kadar su ekleyerek 20 dak.kaynatin. Ayri bir kapta un ve sütü sürekli karistirarak pisirin. Corba atesten indirilip sütlü karisim ilave edin. Karabiber serpip ince dogranmis maydanoz ile süsleyin. Üzerine tereyaginda kizdirilmis kirmizibiber gezdirip servis yapin. |
BABAANNE CORBASI |
1 lt Et Suyu 3 Kasik Un 2 Kasik Yogurt -1 Kasik Tereyagi 2 Yumurta Sarisi - 1 Limon Suyu 1 Bardak Süt - Kirmizibiber
Un ,yogurt,yumurta sarisi limon suyu ve sütü karistirin, boza kivamina getirin ,et suyunu ekleyerek kaynatin. Üzerine yagda kizdirilmis kirmizibiber gezdirin. |