YEMEK TARIFLERI

02.06.2010 08:44

 

Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler
 
Mutfak  
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 1
Yöntem  

4 Adet kalem kuzu pirzola 
1 Adet patlıcan 
Yarım çay bardağı süt 
1 Tatlı kaşığı un 
1 Yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi 
1 Yemek kaşığı tereyağı 
Yarım adet domates 
1 Adet sivri biber 
1 Dal maydanoz 
 

Hazırlanışı
  • Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın.
  • Patlıcanı közleyin, kabuğunu soyup iyice ezerek soğumaya bırakın.
  • Tereyağını kızdırıp unu kavurun.
  • Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın.
  • Kaşar peyniri rendesini ve sütü ekleyip karışımı bir taşım kaynatın.
  • Servis tabağına hazırladığınız beğendeyi yayıp üzerine pirzolaları dizin.
  • Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.
       Beğendili Kuzu Pirzola yemek tarifleri

Fırında Et

Malzemeler
 
Mutfak  
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem  

1 Kg kemikli kuzu eti 
2 Su bardağı su 
1 Tatlı kaşığı yoğurt 
1 Tatlı kaşığı yumuşak margarin 
1 Tatlı kaşığı salça 
Tuz 
 

Hazırlanışı
  • Eti iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyun.
  • 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin.
  • Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişidrin.
  • Et yumuşadığında fırın fepsisine aktarın.
  • Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün.
  • Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • Yanında pilavla birlikte servis yapın.
       Fırında Et yemek tarifleri

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması

Malzemeler
 
Mutfak  
Zorluk 3
Süre 120 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem  

1 Adet kuzu budu 
1 Tatlı kaşığı biberiye 
1 Adet soğan 
1 Kahve fincanı mısırözü yağı 
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 
3 Adet haşlanmış havuç 
Tuz, karabiber 
Bağlamak için : Pamuk ipliği 

Sosu için : 
1 Kahve fincanı mısırözü yağı 
3 Diş sarmısak 
1 Çorba kaşığı salça 
1 Kahve fincanı sirke 
1 Çay bardağı su 
Yeterince tuz ve karabiber 
 
 

Hazırlanışı
  • Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
  • Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
  • Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
  • Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • İple her yerinden sıkıca bağlayın.
  • Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
  • Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
  • Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
  • Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
  • Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
  • Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
       Biberiyeli Kuzu Budu Sarması yemek tarifleri
 
 

İçli Hamsi

Malzemeler
 
Mutfak  
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem  

1 Kg hamsi 
4 Adet orta boy soğan 
1 Demet maydanoz 
Yarım limon suyu 
Tuz, karabiber 
1 Su bardağı un 
1 Su bardağı sıvıyağ 
3 Adet yumurta 
 

Hazırlanışı
 
  • Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
  • Sularını süzerek bekletin.
  • Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
  • Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
  • Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
  • Yeşil salata ile servis yapın.
       İçli Hamsi yemek tarifleri

Krema Soslu İstavrit

Malzemeler
 
Mutfak  
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 2
Yöntem  

8 Adet istavrit 
1 Tatlı kaşığı tereyağı 
1.5 Çorba kaşığı limon suyu 
Tuz 

Sos için : 
Çeyrek kutu krema (200 gr lık kutu) 
1 Çorba kaşığından az tereyağı 
1.5 Çorba kaşığı un 
Yarım limon suyu 
1 Adet yumurtanın sarısı 
Yarım çay bardağı süt 
Maydanoz 
 

Hazırlanışı
  • Temizlediğimiz ve bol suda yıkadığımız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovup fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine çok küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı parçalarını koyun.
  • Orta ısılı fırında üzerleri çok hafif pembeleşene dek pişirin.
  • Bu arada beyaz sosu hazırlayın.
  • Malzemelerin hepsini blendırdan geçirin.
  • Teflon bir tencereye aktarın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte koyulaşana dek pişirin.
  • Fırında çok az tereyağı ve limon suyuyla pişirdiğimiz istavritlerin üzerine dökerek servis yapın.
       Krema Soslu İstavrit yemek tarifleri

google-site-verification=AaMYWmH7znbxv4maM203YVXZ4NLbsAHB9mmBsTe7moQ

>>>>>> Sitemizdeki bilgilerin büyük çoğunluğu alıntıdır. İlgili yazının yazarının veya kaynak sahibinin istemesi halinde ilgili yazı sitemizden kaldırılacaktır. Sitemizdeki görsel ve sesli dökümanlar video paylaşım sitelerinden alıntıdır bu sitelerde kaldırldığı an sistemimizde görünmeyecektir. >>>>AKCAGUN KOYU WEB SiTESi (kurucu: iSMET YILMAZ >>>